Aké potraviny pre pastiera

Aké krmivo je lepšie kŕmiť nemeckým ovčiakom?

V podstate je odpoveď na vašu otázku taká, ktorá vyhovuje vášmu psovi.
Neexistuje univerzálny zdroj. Výber potravín závisí od individuálnych potrieb vášho psa. Aké fyzické cvičenie má, sú nejaké alergické reakcie alebo akékoľvek produkty, sú nejaké choroby atď.
Mám napríklad 3 rôzne jedlá pre 5 psov.

Výber potravín, čítanie kompozície, čím je jasnejšia a podrobnejšia, tým lepšie. Lepšie je, keď je uvedené, koľko% mäsa a vnútorností.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Bez ohľadu na to, ak ste si vybrali potraviny, ak ste nakŕmili suché jedlo, vyberte prémiovú triedu, existuje menej falzifikátov. Ak je to prirodzené, potom sa uistite, že je vyvážená.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Pripravte sa, ak máte trochu času, zahrňte čerstvé organické potraviny do stravy, ak budete potrebovať psa na dlhú dobu. To všetko nie je lacné, ale stojí to za to, verte mi). V opačnom prípade po 7-9 rokoch ich pečeň nebude udržiavať hotové krmivo.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Samotná otázka sa sama nedávno spýtala)
Čítal som, že si musíte vybrať jeden z typov potravín: suché jedlo alebo prirodzenú stravu. Nemôžete sa miešať. Ale ja napríklad používam tréningové jedlá a napíšem potraviny - prírodné jedlá. Ak si vyberiete naturalku - musíte nájsť rovnováhu stravy, ktorú vitamíny a prvky a koľko váš priateľ potrebuje počas tohto obdobia) Je to ťažšie, pretože všetko je vyvážené na zádi, ale zase je pre mňa prírodné jedlo lepšie. Musíte dať mäso (vnútornosti, hovädzie mäso), ryby, obilniny (ryža, pohánka, ovsené vločky), zelenina (mrkva, kapusta, kabachok, tekvica, repa), mlieko (šteňa); čierny chlieb trochu. Viac informácií nájdete na internete.
A ak hľadáte suché jedlo - zistite, ktorý z nich je lepší podľa opisu. Z hľadiska ich zloženia sa jedlo rozdeľuje na triedy. Je najdôležitejšie vybrať správne jedlo, prémiovú triedu alebo super prémiovú triedu))

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Som osobne "pre" prírodné jedlo. Súhlasím s používateľom uvedeným vyššie, ktorý povedal, že pečeň odmieta suché jedlo. To je naozaj tak... len otázka času. A s láskou varené a správne vyvážené domáce jedlo, predlžuje život a šetrí zdravie.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Prírodné jedlo je vždy lepšie a zdravšie. Ak to dovoľujú finančné prostriedky, môžete variť mäsové jedlá, mäso brojlery, hodiť plátky chleba a dať takéto jedlo psovi. Všeobecne platí, že pri prírodných potravinách máte veľké pole na manévrovanie, nie je potrebné neustále dávať to isté. Psy sú predátorské zvieratá, ich tráviaci systém je usporiadaný tak, ako dravec. Ale vo všeobecnosti, v hotovej forme, môžu jesť obilniny, ale varené v mäsovom vývare.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Keď som mala nemeckého pastiera, šťasne jedla varené bravčové mäso s ozdobami z mäsa, ktoré sa predávajú v každom výrobku.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Ak ste kúpili krmivo, musíte si vybrať pre hladkosrstých psov, ale ja som mali pastierov a ja som ich kŕmil mäsovou kašou a masovými polievkami. Varenie mäsa väčšinou hovädzieho mäsa (žijem na vidieku) a pridávam obilie. Perlovku veľmi miloval.

Potrava pre nemeckého ovčiaka: ako si vybrať to najlepšie?

Výber jedla pre nemeckého ovčiaka

Otázka kŕmenia je jedným z najdôležitejších v udržiavaní psa. Čo sme kŕmiť nemeckého pastiera z prírodných jedál, sme už povedali, a dokonca aj trochu uvažované suché jedlo.

Avšak hotové jedlo je oveľa pohodlnejšie a veľa ľudí si to vyberá, takže dnes Vám povieme, ako si vybrať ten najlepší krmivo pre nemeckého ovčiaka. Nezabudnite ísť a prečítať si všetky články odporúčané nižšie, až potom, čo zistíte všetko napísané tam budete mať možnosť vybrať si platné dobré suché jedlo sami.

Čo potrebujete vedieť o suchom jedle

  • Triedy krmív pre psov - nezabudnite si prečítať tento článok, učíte sa z toho, prečo je takmer všetko, čo je reklama v televízii zlé, a tiež to, aké jedlo je naozaj dobré. Okrem nevýhod a výhod každej triedy existujú zoznamy značiek patriacich do každej triedy (ekonomika, prémia, super prémia, rovnako ako krmivo holistické).
  • Super prémiové krmivo je už dobré, ale nie najdrahšie krmivo pre domáce zvieratá. Zistite, ktoré značky patria im a ktoré super prémiové krmivo je najobľúbenejšie medzi majiteľmi psov.
  • Psí holistický krmivo - zoznam najlepších krmív medzi hotovými jedlami. Hodnotenie popularity majiteľov psov, ceny a recenzie.

Ak ste si prečítali článok o triedach krmív (a mali by ste si ho určite prečítať), potom viete, že najhoršie krmivá sú značky ekonomickej triedy. Napríklad Darling, Naša značka, Chappi - to všetko je ekonomická trieda. Prémiové kanály sú trochu lepšie (napríklad Probalans, Royal Canin, Hills, Proplan), ale nie sú ani veľmi dobré (pretože používajú droby, konzervačné látky a množstvo mäsa je veľmi malé). Dobrou voľbou by bolo super prémiové krmivo a najlepší - holistický krmivo. Prečo už viete, pretože ste si prečítali článok odporúčaný vyššie?

Nemecký ovčiak Puppy Food

Keďže šteniatka sú neustále rastúce, ich telo by malo dostať všetky potrebné vitamíny, minerály a ďalšie užitočné látky. Lacné krmivo sa nemôže pochváliť dobrými kompozíciami, a preto nemôže poskytnúť šteňátovi všetko, čo potrebuje. P

Inými slovami, potraviny suchého pastiera musia byť aspoň prémiové. Nižšie uvádzame niekoľko vhodných značiek, drahé a pomerne lacné. A aj keď si nemôžete dovoliť posledné, nakŕmte ich prírodnými jedlami. Čo kŕmiť šteniatko od naturalky, ktoré sme už povedali.

Dobrý zoznam krmív

  1. Acana (2 kg - asi 1250-1450 rubľov);
  2. GO Natural (2,72 kg - 1500-1600 rubľov);
  3. Grandorf (3 kg - približne 1250-1350 rubľov);
  4. Orijen (2,27 kg - asi 1650-2000 rubľov);
  1. Farma Dukes (2 kg - 950-1050 rubľov);
  2. Bosch (1 kg - približne 500-600 rubľov);
  3. Eukanuba (1 kg - približne 500-600 rubľov);
  4. Arden Grange (2 kg - asi 1200-1300 rubľov);

Kliknutím na odkazy (kliknutím na názov zdroja) môžete zistiť všetky podrobnosti o týchto informačných kanáloch - recenzie skladieb, klady a zápory, recenzie od zákazníkov, ako aj orientačné ceny pre rôzne balíky kŕmnych dávok. Okrem toho môžete tiež nechať svoju spätnú väzbu alebo ľubovoľnú otázku týkajúcu sa informačného kanála, ktorý je uvedený na stránke.

Užitočné o kŕmenie nemeckého pastiera

  • Sadzba suchého jedla pre šteňatého nemeckého pastiera závisí od značky. Napríklad v hospodárskom krmivu bude sadzba oveľa väčšia ako v krmivu holistickej.
  • Jedlo pre nemeckých ovčiakov prémiovej triedy nie je naozaj najlepšou voľbou, ako hovoria na mnohých fórach. Ako sme už povedali, najlepšie sú super poistné a holistické.
  • Kúpte si jedlo pre nemeckého ovčiaka teraz môžete v každom obchode s domácimi zvieratami alebo si môžete objednať on-line. Aktuálne ponuky online obchodov nájdete nižšie.
  • Nemecký ovčiak sa venuje plemenu (popis, foto, starostlivosť)
  • Čo môže kŕmiť nemeckého ovčiaka
  • Potraviny Dog Chow pre psov recenzie (+ zloženie Dog Chow)

Na našich webových stránkach nájdete informácie o plemenách psov, liečbe chorôb, odporúčania starostlivosti, recenzií hotových krmív a recenzií o nich, ako aj o mnohých ďalších, ktoré sú rovnako užitočné a zaujímavé!

Aké suché jedlo si vybrať pre nemeckého pastiera

Potrava pre nemeckého ovčiaka: ako si vybrať to najlepšie?

  1. Stránky "Give Lapu" →
  2. Články o psoch a nielen

Otázka kŕmenia je jedným z najdôležitejších v udržiavaní psa. Čo sme kŕmiť nemeckého pastiera z prírodných jedál, sme už povedali, a dokonca aj trochu uvažované suché jedlo.

Avšak hotové jedlo je oveľa pohodlnejšie a veľa ľudí si to vyberá, takže dnes Vám povieme, ako si vybrať ten najlepší krmivo pre nemeckého ovčiaka. Nezabudnite ísť a prečítať si všetky články odporúčané nižšie, až potom, čo zistíte všetko napísané tam budete mať možnosť vybrať si platné dobré suché jedlo sami.

Čo potrebujete vedieť o suchom jedle

  • Triedy krmív pre psov - nezabudnite si prečítať tento článok, učíte sa z toho, prečo je takmer všetko, čo je reklama v televízii zlé, a tiež to, aké jedlo je naozaj dobré. Okrem nevýhod a výhod každej triedy existujú zoznamy značiek patriacich do každej triedy (ekonomika, prémia, super prémia, rovnako ako krmivo holistické).
  • Super prémiové krmivo je už dobré, ale nie najdrahšie krmivo pre domáce zvieratá. Zistite, ktoré značky patria im a ktoré super prémiové krmivo je najobľúbenejšie medzi majiteľmi psov.
  • Psí holistický krmivo - zoznam najlepších krmív medzi hotovými jedlami. Hodnotenie popularity majiteľov psov, ceny a recenzie.

Ak ste si prečítali článok o triedach krmív (a mali by ste si ho určite prečítať), potom viete, že najhoršie krmivá sú značky ekonomickej triedy. Napríklad Darling, Naša značka, Chappi - to všetko je ekonomická trieda. Prémiové kanály sú trochu lepšie (napríklad Probalans, Royal Canin, Hills, Proplan), ale nie sú ani veľmi dobré (pretože používajú droby, konzervačné látky a množstvo mäsa je veľmi malé). Dobrou voľbou by bolo super prémiové krmivo a najlepší - holistický krmivo. Prečo už viete, pretože ste si prečítali článok odporúčaný vyššie?

Nemecký ovčiak Puppy Food

Keďže šteniatka sú neustále rastúce, ich telo by malo dostať všetky potrebné vitamíny, minerály a ďalšie užitočné látky. Lacné krmivo sa nemôže pochváliť dobrými kompozíciami, a preto nemôže poskytnúť šteňátovi všetko, čo potrebuje. P

Inými slovami, potraviny suchého pastiera musia byť aspoň prémiové. Nižšie uvádzame niekoľko vhodných značiek, drahé a pomerne lacné. A aj keď si nemôžete dovoliť posledné, nakŕmte ich prírodnými jedlami. Čo kŕmiť šteniatko od naturalky, ktoré sme už povedali.

Dobrý zoznam krmív
  1. Acana (2 kg - asi 1250-1450 rubľov);
  2. GO Natural (2,72 kg - 1500-1600 rubľov);
  3. Grandorf (3 kg - približne 1250-1350 rubľov);
  4. Orijen (2,27 kg - asi 1650-2000 rubľov);
  1. Farma Dukes (2 kg - 950-1050 rubľov);
  2. Bosch (1 kg - približne 500-600 rubľov);
  3. Eukanuba (1 kg - približne 500-600 rubľov);
  4. Arden Grange (2 kg - asi 1200-1300 rubľov);

Kliknutím na odkazy (kliknutím na názov zdroja) môžete zistiť všetky podrobnosti o týchto informačných kanáloch - recenzie skladieb, klady a zápory, recenzie od zákazníkov, ako aj orientačné ceny pre rôzne balíky kŕmnych dávok. Okrem toho môžete tiež nechať svoju spätnú väzbu alebo ľubovoľnú otázku týkajúcu sa informačného kanála, ktorý je uvedený na stránke.

Užitočné o kŕmenie nemeckého pastiera

  • Sadzba suchého jedla pre šteňatého nemeckého pastiera závisí od značky. Napríklad v hospodárskom krmivu bude sadzba oveľa väčšia ako v krmivu holistickej.
  • Jedlo pre nemeckých ovčiakov prémiovej triedy nie je naozaj najlepšou voľbou, ako hovoria na mnohých fórach. Ako sme už povedali, najlepšie sú super poistné a holistické.
  • Kúpte si jedlo pre nemeckého ovčiaka teraz môžete v každom obchode s domácimi zvieratami alebo si môžete objednať on-line. Aktuálne ponuky online obchodov nájdete nižšie.
Stránka "Give Lapu"

Na našich webových stránkach nájdete informácie o plemenách psov, liečbe chorôb, odporúčania starostlivosti, recenzií hotových krmív a recenzií o nich, ako aj o mnohých ďalších, ktoré sú rovnako užitočné a zaujímavé!

Čo kŕmiť nemeckého pastiera

Jedenie veľkého psa (vrátane nemeckého ovčiaka) je nielen nákladný, ale aj veľmi zodpovedný proces. Po zistení presnej odpovede na otázku, ako kŕmiť ovčiakov, položíte základy pre jeho dlhý, zdravý a vysokokvalitný život.

Všeobecné odporúčania

Psík so skúsenosťami vie, že neexistuje žiadna univerzálna strava, ktorá by ponúkla zohľadnenie nielen kalorického obsahu a zloženia, ale aj povahu psa a nadchádzajúcej záťaže.

Flegmatický kontraindikovaný nadbytočný tuk, sanguinové potreby bielkovín, cholerik ľahko zvládnuť veľké množstvo sacharidov. Pet prechádzky veľa, takže to ľahko spáliť, že extra kalórií. Zaneprázdnená práca, napríklad hliadky - zapnite sacharidy a bielkoviny v menu, odstránenie tuku. Akékoľvek emocionálne preťaženie bude vyžadovať aj sacharidy.

Organizovanie nemeckých ovčiakov je ťažké len na začiatku. V priebehu času sa objasníte základné princípy tvorby stravy:

  • Proteíny - až 70%. Táto mäsová buničina, uvoľnená z kože, kostí a tuku, ako aj vedľajšie produkty, tvaroh, mlieko a vajcia.
  • Sacharidy - až 40%. Jedná sa o pomaly stráviteľné obilniny (kaše), ako aj zeleninu / ovocie so zdravými vláknami a rýchlymi sacharidmi.
  • Tuky - od 20 do 40% (živočíšne a zeleninové).

Napriek silnému názoru na bezpečnosť bielkovinových potravín je zakázané spoliehať sa iba na bielkoviny.

Späť na obsah

Nemecký ovčiak

Vo veku šteňa sa tvorí chrbtica a svaly rastie, ale ak predáte psa, čelí obezite. Aby ste predišli tomuto problému, znížte obsah tuku v porcii bez zníženia jej objemu.

V tomto prípade nadbytočné bielkoviny (v rozumných medziach) šteňatá nepoškodia. Vápnik, odporúčaný pre väčšinu ostatných plemien bez obmedzenia, sa opatrne podáva mladým nemeckým pastierom, pretože ich predávkovanie je plné mutácií.

Bez ohľadu na druh potravín (suché alebo prírodné), šteniatko je kŕmené podľa schémy:

  • 1-2 mesiace - pohár jedla rozdelený na 6 recepcií.
  • 2-3 mesiace - 1,5 šálky pre 5 sád.
  • 3-6 mesiacov - 1 liter pre 4 súpravy.
  • 6-12 mesiacov - 1,5 litra pre 3 sady.

V tomto roku sa pes prevádza do stravovacieho programu pre dospelých - dvakrát denne. Je nevyhnutné, aby šteniatko nebolo lstivé: zrýchlené zvýšenie telesnej hmotnosti môže viesť k ochoreniam kĺbov a chrbtice.

Späť na obsah

Stravovanie dospelého nemeckého pastiera

Rast aktívny rast Shepherd trvá až rok. V priebehu tohto obdobia je šteňa silne kŕmené, čo zabezpečuje dostatok vápnika a vitamínov.

Domáce zviera fyzicky dozrieva do veku 3 rokov: kosti sú silnejšie, svalová hmotnosť rastie, stín vlasov sa mení. Dôraz pri kŕmení sa posúva - sú potrebné menej sacharidov a tukov, viac - bielkovín a vitamínov.

Celý dospelý pes je uzavretý v intervale od 3 do 6 rokov. Menu je overené a nemá prekvapenie. Ak pastier nesie / kŕmi potomstvo, má nárok na vitamínové doplnky a výživnú stravu (aspoň jeden rok po pôrode).

Po šiestich rokoch prichádza psí dôchodok a dvanásťroční ľudia sa považujú za dlhodobý. Pri premýšľaní o tom, ako kŕmiť dospelého nemeckého pastiera, je potrebné venovať pozornosť nielen základným produktom, ale aj prípravkom, ktoré regenerujú chrupavku a kostné tkanivo.

Denná tabuľka pre staršieho psa by mala obsahovať:

  • proteíny;
  • vápnik;
  • horčík;
  • draslíka;
  • fosforu;
  • vitamíny;
  • lieky s chondroprotektormi.

Druhá z nich uloží domáce zviera z ochorení súvisiacich s vekom spojených so svalovo-kostrovým systémom.

Späť na obsah

Pravidlá kŕmenia

Miska vody by mala byť plná (najmä u tých psov, ktorí jedia priemyselné jedlo). Nahradenie jedného druhu potravy za iný (suché pre prírodné a naopak) nastane hladko, do 7 dní.

Je dôležité dodržiavať niekoľko pravidiel:

  • Dávka sa vydáva striktne na hodinu, dvakrát denne. Podporuje dobré trávenie a mäkkú stoličku.
  • Potraviny - mierne teplá alebo izbová teplota. Nič horúce a chladné.
  • Strava trvá 20 minút. Nadbytočné potraviny môžu vyvolať škvrny čriev, pretože nemecký ovčiak má malý žalúdok.
  • Jedlo by malo byť hrubé (kvôli zvláštnosti trávenia psa). Čím menej tekutín, tým lepšie.

No, ak dostanete stojan, ktorý zvýši krmiva na úroveň hrudníka. Je to dobré pre muskuloskeletálny systém.

Prírodná strava nemeckého ovčiaka sa rozdeľuje takto:

  • 1/3 - mäso (čerstvé alebo varené). Raz týždenne sú povolené ryby;
  • 1/3 - kaša (najlepšie z pohánky a ryže);
  • 1/3 denného objemu - zelenina a mliečne výrobky. Ak mlieko spôsobuje hnačku v pastieri, urobte to bez neho.

A nezabudnite na vitamín-minerálne komplexy. V tejto veci je lepšie dôverovať veterinárovi.

Späť na obsah

Prírodné kŕmenie

Chovatelia chovaných psov preferujú kŕmiť svoje domáce zvieratá prírodnými produktmi (surové aj tepelne ošetrené).

V "naturalke" existuje jeden stád - je pravdepodobné, že nemeckí ovčia psi sú náchylní na potravinové alergie. Ak je váš pes alergický, odstráňte provokatívny produkt alebo ho presuňte do továrenského krmiva.

Povolené potraviny zahrnuté v strave dospelého nemeckého ovčiaka:

  • Hovädzie mäso, kuracie mäso, varené bravčové mäso (bez tuku), hus (nízkotučné), morčacie (bez kostí, pokožky a tuku).
  • Drobky vrátane vareného vajce z hovädzieho mäsa. V malom objeme - pečeň a obličky.
  • Vajcia a prepelice - nie denne (surové a vo forme omelety).
  • Morské ryby s nízkym obsahom tuku odrôd (varené, vykostené).
  • Tvaroh a akékoľvek mliečne výrobky (bez farbív).
  • Pohánka a ryža, menej často - "Hercules". Na zvýšenie telesnej hmotnosti, obilniny pšenice a jačmeňa, na úbytok hmotnosti, perličkový jačmeň.
  • Zemiaky a kukurica - len surové, kapusta - dusené a varené, iná zelenina - výber zvieraťa.

Príležitostne môžete rozmaznávať pastier s citrusom (ak nie je žiadna alergia). Exotické ovocie je nežiaduce a slivky, marhule a broskyne by sa mali odstrániť zo zoznamu domáceho ovocia: môžu spôsobiť intestinálne rozrušenie.

Môžete dať ríbezle alebo jahodové bobule (trochu), trochu - mandle, tekvicové semená, kešu, borovica.

Bez rastlinného oleja (v malých dávkach) sa prírodné vitamíny zle absorbujú, takže sa často pridávajú do zeleniny a ovocia. Pri prirodzenom kŕmení používajte aj kostnú múčku, kvasinky, fosforečnan vápenatý (krmivo), soľ (v mikrozách)!

Späť na obsah

Čo nemôže živiť nemeckého ovčiaka

Obmedzenia súvisiace s prístrojom zažívacieho traktu. Ak majiteľ nedokáže sledovať, pastier môže jesť nielen zbytočné, ale aj nebezpečné pre svoj zdravotný produkt.

  • Kosti sú žieravé a rúrkové.
  • Mäsové polotovary, salámy a párky.
  • Lužiny, okrem arašidov.
  • Proso, krupica a kukurica.
  • Cestoviny, chlieb a vdolky.
  • Cukrovinky vrátane čokolády.
  • Hrozno, vlašské orechy, žalude, hrozienka a pistácie.

Korenie, vrátane konzervovaných výrobkov, by sa nikdy nemalo používať v plemenách.

Späť na obsah

Suché jedlo pre nemeckého pastiera

Zabráňte baleniu s licencovanými produktmi - je to spravidla horšie ako značka. Ak je spoločnosť umiestnená v Nemecku a krajinou pôvodu je Poľsko, krmivo sa uvoľňuje na základe licencie.

Pri výbere balenia si prečítajte jeho zloženie:

  • V vyváženom krmive nie je žiadna sója a fazuľa, ale existujú obilniny.
  • Obsah bielkovín v suchých granulách je 30 až 50%.
  • Granuly (okrem tých, ktoré sú určené pre šteniatka a dojčiace sučky) nemôžu byť tuky.
  • V dobrom jedle sú červené a zelené farby nepostrehnuteľné.

Kúpte výrobok v originálnom balení (nie podľa hmotnosti) - je to záruka, že nebudete skĺznuť staré alebo vlhké.

Prevencia zubného kameňa, ktorý sa často objavuje v suchých potravinách, bude varená chrupavka (raz za týždeň).

Neprekrmujte pastiera, pamätajte si, že potraviny prekračujú prírodnú stravu v kalóriách. Ak telo odmietne priemyselné jedlo, prezrite si menu psa: nechajte svojho maznáčika na varenom mäse, zelenine a ryži.

Po zložení venujte pozornosť triede a zlikvidujte produkty ekonomickej triedy vrátane Chappi, Pedigree a Darling, ktoré sa neodporúčajú pre nemeckých ovčiakov.

Ak ste sa pevne rozhodli dať pastierovi priemyselné potraviny, nákupné balíčky s označením "super premium" a "premium" - iba takéto jedlo sa dá nazvať naozaj úplné.

Späť na obsah

Odoslaním komentára potvrdzujete, že súhlasíte so spracovaním osobných údajov v súlade s pravidlami ochrany osobných údajov

Ako si vybrať suché jedlo pre nemeckého pastiera?

Je dôležité vybrať správne suché jedlo pre nemeckého pastiera z puppyhood.

V prvých mesiacoch sa v jej živote položí základ zdravia a hmotnosť za 15 mesiacov sa zvyšuje 70 krát - to je skvelý test pre telo. V suchých potravinách pre šteniatka nemeckého ovčiaka by malo dôjsť k významnému množstvu minerálov a bielkovín s presným množstvom vápnika. To pomáha správne tvoriť kostru psa.

Zloženie suchých potravín pre nemeckého pastiera

Jedná sa o suché jedlo, ktoré pomáha predchádzať preťaženiu tráviaceho systému, ale iba ak je dostatočne koncentrovaný. Ak chcete preložiť nemecký ovčiak do suchého jedla, musíte začať od veku 4 týždňov. Mal by to byť kvalitný krmivo špeciálne určené pre šteniatka tohto plemena.

Tento krmivo obsahuje rýchlo stráviteľné proteíny a probiotiká, ktoré znižujú zaťaženie žalúdka. Prispieva k harmonickému rozvoju kostrového svalstva a kostí, podporuje ochranné funkcie pokožky, zlepšuje kvalitu vlny. Dospelý nemecký ovčiak potrebuje aj vysokokvalitné krmivo.

Pre psov tohto plemena je dôležité získať proteíny rôzneho pôvodu, a preto pri výbere potravín je potrebné venovať pozornosť anotácii. Mal by naznačovať, že diéta obsahuje bielkoviny z vtákov, cicavcov a rýb. Môže to tiež vyzerať ako zdroj "troch bielkovinových základov".

Tento krmivo je najvyššej kvality a je vhodné pre nemeckého ovčiaka. Súčasne je to hospodárnejšie. Jedna časť takého krmiva sa rovná štyrom častiam krmív ekonomickej triedy.

Najlepší výrobcovia suchých krmív pre nemeckého ovčiaka

Mali by to byť dávky najvyššej kvality, napríklad značky:

  • Royal Canin,
  • Nutro,
  • Hill je,
  • Purina ProPlan,
  • Akana,
  • Pro pac
  • Dr.Alder je,
  • Šťastný pes
  • Eukanuba,
  • Genesis.

Sú nielen dobre vyvážené a obsahujú minerály, vitamíny a všetky potrebné živiny. Tiež, čo je dôležité pre nemeckého ovčiaka, v takom krmive je glukózamín a chondroitín. Tieto látky sú potrebné na posilnenie a správnu tvorbu väzov.

Vzhľadom na to, že suché triedy triedy triedy pre psov v akejkoľvek značke obsahuje celý rad vitamínov, ktoré potrebuje "nemčina", nie je potrebné dodávať minerálne doplnky oddelene. Ich prebytok môže byť oveľa horšie odrazený na tele ako nedostatok.

Náklady na krmivo vhodné na kŕmenie nemeckého ovčiaka závisia od veľkosti balenia a špeciálnych ponúk. Takže balík s hmotnosťou 2,5 kg stojí okolo 900-1200 rubľov a taška s hmotnosťou 13 kg môže stáť od 2500 do 3800 rubľov.

Fórum chovateľskej stanice VEO "Z NOVÉHO EMPIRE" RKF-FCI Moskva

Navigačné menu

Vlastné odkazy

reklama

Informácie o používateľovi

Suché jedlo Empire napísal (a):

Psy našej chovateľskej stanice jedli napríklad - o balení, Royal canin, hils, prints

Pronature-dobré jedlo, posúdenie podľa recenzií. A čo s plánom?

Share407-03-2010 17:21:11

  • Zaslal: Empire
  • správca
  • Miesto: Moskva
  • Registrované: 18-04-2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 2299
  • Rešpekt: ​​[+ 12 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Vek: 43 [1974-09-09]
  • Pet prezývky: Raketa
  • Využité na fóre:
    25 dní 22 hodín
  • Posledná návšteva:
    Včera 12:24:12

A čo s plánom?

Poviem, že nie je vhodná pre mnohých ovčiakov. Moji priatelia podávajú rottweilers a sú veľmi spokojní. ale o ovčiach psov, ktoré nemôžem povedať.

Share507-03-2010 18:47:12

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Ríše
Dobrá. A čo Ekanuba? V časopise som videl, že spoločnosť vydala krmivo pre nemeckého pastiera. Spĺňa sa Veho?
Psy vo vašej chovateľskej stanici jedli nejaké kráľovské psy? Aj pre Nemcov?

Share607-03-2010 21:21:47

  • Pridal: Chip
  • "Junior poručík"
  • Registrovaní: 19-04-2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 551
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Využité na fóre:
    9 dní 5 hodín
  • Posledná návšteva:
    12-06-2012 14:26:32

vydala krmivo pre nemeckého pastiera

Áno, toto je nezmysel, marketingový štýl, ktorý sa už dlho používa na trhu s potravinami na sucho.
Prečítajte si kompozíciu, je dôležité.

Všetky tieto Ekanuby Proplans o rovnakej úrovni krmív.
Pozrite sa na to v posúdení krmiva tu: nezávislé hodnotenie krmiva
(Anglický zdroj, tým viac hviezd v hodnotení, tým lepšie je v pravom hornom poli vyhľadávanie podľa názvu)

A horšie je, že Hills stále hovorí, že príde s ničím

Share708-03-2010 12:00:57

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

čip
Ďakujem vám. Pozriem sa na odkaz.
Raz som si kúpil Ekanubu - páchnúce.

Upravené svetlomety (08-03-2010 12:02:09)

Share809-03-2010 00:29:48

  • Zaslal: Empire
  • správca
  • Miesto: Moskva
  • Registrované: 18-04-2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 2299
  • Rešpekt: ​​[+ 12 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Vek: 43 [1974-09-09]
  • Pet prezývky: Raketa
  • Využité na fóre:
    25 dní 22 hodín
  • Posledná návšteva:
    Včera 12:24:12

Psy vo vašej chovateľskej stanici jedli nejaké kráľovské psy? Aj pre Nemcov?

Nie, nie pre Nemcov. Alebo energia (pre krajinu). a šteňa mačiatko pes a junior.

Raz som si kúpil Ekanubu - páchnúce.

podľa môjho názoru nie je nič tak úžasné, ale niekto je kŕmenie a spokojný - psy nevyzerajú zle)))

Share909-03-2010 15:36:10

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Ríše
Ďakujeme za informácie.

Share1010-03-2010 17:30:45

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Ríše
Ospravedlňujeme sa za precíznosť a akú energiu je 4300 alebo 4800? A aký je rozdiel medzi nimi?

Share1111-03-2010 13:29:32

  • Zaslal: Empire
  • správca
  • Miesto: Moskva
  • Registrované: 18-04-2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 2299
  • Rešpekt: ​​[+ 12 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Vek: 43 [1974-09-09]
  • Pet prezývky: Raketa
  • Využité na fóre:
    25 dní 22 hodín
  • Posledná návšteva:
    Včera 12:24:12

svetlý
do zajatých psov zvyčajne dávame 4800. 4300 - pre aktívnych psov, ale nie veľmi)) a 4800 pre pracujúcich a veľmi aktívnych psov)))

Teraz plánujeme vyskúšať jedlo Brit Care (pre niektorých psov). tam sú riadky s jahňacím a kuracím mäsom.

Share1211-03-2010 17:23:14

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Ríše
Ďakujem vám. Predpokladal som, že pastieri by mali mať 4800.

Share1317-03-2010 16:29:31

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Ríše
Aké krmivá sa odporúčajú pre chovné a pracovné psy, s výnimkou energie 4300 a 4800?

Zdieľať1418-03-2010 16:37:45

  • Zaslal: Empire
  • správca
  • Miesto: Moskva
  • Registrované: 18-04-2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 2299
  • Rešpekt: ​​[+ 12 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Vek: 43 [1974-09-09]
  • Pet prezývky: Raketa
  • Využité na fóre:
    25 dní 22 hodín
  • Posledná návšteva:
    Včera 12:24:12

Je to napríklad - adalt, baby dog, junior.

Share1518-03-2010 17:21:46

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Ríše
Ďakujem vám.

Share1611-04-2010 19:18:35

  • Posted by: буггати вайрон
  • nováčik
  • Registrované: 11-04-2010
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 6
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pet prezývky: Čierna
  • Využité na fóre:
    1 hodina a 48 minút
  • Posledná návšteva:
    14-04-2010 15:12:22

Ahoj všetci! čítal a bol vystrašený!

Vlastníte krmivá svojich súčasných psov? Kŕmil som nemeckú jačmennú kašu s mäsom už 16 rokov a ja nemám jesť jedlo a prečo zabiť psa? Mimochodom (16 rokov dievča nežije každému takému psovi) dávam jedlo kvôli rôznorodosti!

Zmenil Buggati Wyron (11-04-2010 19:20:30)

Share1713-04-2010 22:09:32

  • Autor: Rusko
  • "Ensign"
  • Registrovaní: 09/27/2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 276
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Vek: 34 [1984-06-23]
  • Pet prezývky: Južná noc, pýcha Ruska
  • Využité na fóre:
    2 dni 18 hodín
  • Posledná návšteva:
    04-09-2012 13:14:07

16 rokov nemecká kŕmna jačmenná kaša s mäsom

A dokonca pred tým, ako sa riady umývali pieskom alebo mydlom na prádlo, pretože. prostriedky neboli. A teraz budeme žiť starým spôsobom?

Share1814-04-2010 15:08:53

  • Posted by: буггати вайрон
  • nováčik
  • Registrované: 11-04-2010
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 6
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pet prezývky: Čierna
  • Využité na fóre:
    1 hodina a 48 minút
  • Posledná návšteva:
    14-04-2010 15:12:22

A dokonca pred tým, ako sa riady umývali pieskom alebo mydlom na prádlo, pretože. prostriedky neboli. A teraz budeme žiť starým spôsobom?

Pauline, faktom je, že nie vždy je možné kŕmiť sabak jedným jedlom, suché jedlo nie je k dispozícii pre psov 21. storočia a budú kocky robiť aj vodu pre psy? Vo všeobecnosti sa živím obilninami a psami, dokonale chutí, je veľmi mobilný a miluje hrať s deťmi!

Share1914-04-2010 22:53:30

  • Autor: Rusko
  • "Ensign"
  • Registrovaní: 09/27/2009
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 276
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Vek: 34 [1984-06-23]
  • Pet prezývky: Južná noc, pýcha Ruska
  • Využité na fóre:
    2 dni 18 hodín
  • Posledná návšteva:
    04-09-2012 13:14:07

nie vždy môže sabačiť krmivo s jedným krmivom

Súhlasím, preto dám viac mäsa a syra a jedlo ide ako jeden z krmív. Nie je možné správne vyvážiť výživu psa a kŕmiť ho obilninami. A v jedle je všetko správne vybraté (a vitamíny, bielkoviny a sacharidy). Dobré jedlo zjednodušuje život pre majiteľa i pre psa. Mimochodom, samotné informačné kanály nie sú rovnaké ako pred 10 rokmi. Môj prvý pes tiež jedol obilniny s mäsom, lebo neexistovala žiadna voľba.

Upravené Rusko (14-04-2010 22:57:37)

Share2015-04-2010 18:16:17

  • Pridal: Fara
  • "Lance"
  • Registrovaný: 06-03-2010
  • Porušenia: 2
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 48
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Žena
  • Využité na fóre:
    15 hodín a 29 minút
  • Posledná návšteva:
    11/16/2011 20:51:18

Buggati Wyron - podľa môjho názoru (a nielen moja) kaša, potraviny neprirodzené pre psa. Z nej môže dôjsť k torzii žalúdka. Prečítajte si téma Zavoroty vo veterinárnom lekárstve.

Share2108-02-2011 23:50:25

  • Pridal: НатальяСт
  • "Súkromná"
  • Registrované: 06-07-2010
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 18
  • Rešpekt: ​​[+ 2 / -0]
  • Pet prezývky: Ashley
  • Využité na fóre:
    6 hodín a 51 minút
  • Posledná návšteva:
    07-11-2011 22:32:05

A vždy sme nakŕmili našich psov (všetkých) s jedlom a zvyšok bol pochúťkou (a mäsom atď.).. a jedlo bolo vždy hlavnou vecou. Pravé psy nie sú voliéry, ale mestské, ploché. ale chôdza v lese. a aktívne. Psy sa vždy cítili skvelo a vyzerali skvele! Jediná vec, ktorú toto jedlo bolo vyzdvihnuté.
Spočiatku sa používal Royal Canin (ale keď sme to začali robiť, pes prestal jesť), potom sa používal Yakonuba (aj keď začali experimenty, zrejme pre našu spotrebu a pes ju tiež odmietol) a BioMill bol použitý jeden, psy jedli a jedia teraz dobre, zdraví, vyzerajú skvele, šťastní a šťastní). Proplan sa nejako podarilo, ale pes to nejedol a niektorí ďalší (ale nie Chapi atď.),
A ovsená kaša - v našej dedine naša babička urobila to zo samotnej pozície, ktorá je lepšia (a potom je nakoniec hlavná vec CHEAPER). Samozrejme, že pes ho ochraňuje viac. ale otázka je o užitočnosti, ale nestačí sa dostať dosť - v dôsledku toho veľa veľa a v dôsledku toho má veľké brucho (objem, potrebuje to?). a s jedlom má pes štíhlu postavu a nie zuboženú brušku z veľkého množstva "prírodného" jedla.

Upravil NataliaSt (02-22-2011 10:42:57)

Share2214-05-2013 15:05:41

  • Pridal: Жанна
  • nováčik
  • Registrované: 05-14-2013
  • Pozvánky: 0
  • Príspevky: 1
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pet prezývky: Hans
  • Využité na fóre:
    14 minút
  • Posledná návšteva:
    05-14-2013 15:09:51

Všetkým milovníkov psov - plakavé pozdravy. Milujem ich mokré nosy. Máte záujem o tému informačného kanála.
Ja živím svoje vlastné (mám jagdteriere), Pro Plan, Hills a Bosch. Veľmi spokojní s týmito kanálmi. BOSCH sa pokúsil nespokojný, nazýval obchod a odporučil tam - výborné jedlo. Radím všetkým. skopčáci

Upravená zhanna (14-05-2013 15:07:23)

Share2309-12-2013 13:28:46

  • Pridal: OCEAN
  • "Starší poručík"
  • Miesto: Moskva
  • Registrované: 13-10-2013
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 2319
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Muž
  • Pet nicknames: Tichý oceán
  • Využité na fóre:
    18 dní 3 hodiny
  • Posledná návšteva:
    27-12-2017 20:49:07

1. V roku 1987 G. prišiel do klubu DOSAAF, zložil skúšku pre vynikajúcu starostlivosť, údržbu, vzdelanie, kŕmenie, liečbu atď. Jedol som všetkých svojich psov len s prírodnými jedlami. masový a zeleniny kaša. "Spoločný stôl" je výsledkom - nikdy sa chorým psom nepodarilo. (iba v prípade, že mor, enteritida, z nich sú očkovanie)
2. Klub tiež všetky kŕmenie prírodné jedlo. (nedošlo k žiadnemu krmive, priniesli do klubu 20 kopeíu mäsa na kilogram a vzali sme mu 30-40 kg sánok))) Výsledok - nikdy som nepočul, že niekto mal nádory, onkológiu, dyspláziu! a ďalšie byaki.
3. z mojej vlastnej skúsenosti (práca v exponenciálnej skupine, hotely v zoologických záhradách, súkromné ​​tréningy atď.) Neustále pozorujem nasledovné; s "sušením" pes prechádza presne presne to isté množstvo, koľko jedlo 2-3 krát denne. S naturalki-1-dvakrát -20-25% jesť. (ľudia, ktorí chodia na trávnatých plochách, vidia, že tu nechodia kone a nemajú pocit, že lovia psy).
4. "sušenie" - nie je potrebné variť. minus je konštantný obeh na pomaly sa pohybujúcu kliniku, kde ju môžete ihneď priradiť v plnom rozsahu, z EKG, MRI, ultrazvuku. a pred chvostom dokopy s následnými 12-ročnými vakcinačnými zásahmi, ktoré majú len oni. a chráňte, ak dáte krmivo pre psov, ktoré si z nich na klinike nevyberiete - TRAGEDY! (bohužiaľ, to sú pozorovania mnohoročných skúseností, hosteska suší, krmív podľa MERKAMu, balenie, rok môže byť zmätený s kockou !, s hlavičkou závisí od plemena a neustále chôdza na kliniku veterinárneho lekára.. pri 5 rokoch onkológie, klaudikácie labiek a pes príde pisárka zvieraťa.)
5. na úkor nutričnej rovnováhy; umiestnite psa na tímové miesto. a dať dve misky v jednom riadku "sušenie jahňacie, králik, a v druhom - skutočné jahňacie alebo králičie mäso - 99% pes bude jesť prirodzené! Je to príroda! výsledok - ak máte podozrenie, že pes potrebuje vitamíny a minerály, dať to (2 lyžice na jedlo týždenne alebo 2 týždne od 1 mesiaca do 8 mesiacov), pretože takéto lieky, ako je kostná múčka (zostali iba vo fytocalceu), stratili fytín (z dôvodu lacnosti prestali predávať, glycerofosfát vápenatý nebol ziskový). Revit (vitamíny) zostali.
6. jeden z skutočných veterinárov (veterán) vykonal analýzy "sušičiek", ktoré obsahujú návykové látky, závislosť od "produktu" pri zmene, ktorá - spôsobuje poruchu zdravia psa. vyvodiť svoje vlastné závery.
PS: Píšem, pretože včera som bola oslovená mladou dievčinou, ktorá má 2 mesiace. St. Bernarch. v pomalom klíne. povedali jej rachity! naliehavo prejdite na svoje! suché jedlo. (po vyšetrení psa som nevidím rachity.) O niečo skôr, ľudský doktor (nepamätám si špecializáciu) prišiel s jeho psom na kliniku (mačka škrabaná oko psov a slabá známka na rohovke) - mladý "veterinár" ihneď uviedol Enteritis a ihneď predpísal IV. Majiteľ psa dlho počúval nové pojmy o medicíne a keď bol unavený, spýtal sa (ako keby)
- Dievča a nič, čo som ja sám doktorom? (tzv. oblasť medicíny) Vy hovoríte také pojmy, ktoré v medicíne neexistujú.
ukázalo sa, že dievča stále vie, ako sa rušiť a ospravedlňovať sa. Tiež som chodil do obchodného domu pre domáce zvieratá druhý deň (hľadajúc oceľový papier ako starý, ľahký, Leningrad rastlina) nasledujúci obrázok. Mladý pár konzultuje s predávajúcim pri hľadaní plniva pre šteňa, aby nebolo možné očistiť týždeň. (zdržal sa tak, aby mu nedal poradiť, aby namiesto šteniatka mal plyšový medveď.
a naposledy. ĽUDIA, PES - nie hračka, ktorú má sused a podľa módy, ktorú chcem spustiť ten istý. DOG NOT TV - ktoré možno vycvičiť elektrickým golierom. (v našom klube sme boli vyhnaní aj za prísny golier)
V starých videozáznamoch "červenej hviezdy" časť 1, 2 je inštruktorom kynológ - venuje pozornosť tomu, aké dôležité je vybrať náboru pracovať so psami. V moderných videozáznamoch už vidím, ako komentátor naznačuje, že nie všetci psi sú vhodní na prácu. a musíte starostlivo vybrať psa.
NIE SLAVENÉ PSI. JE ZLÉ RASTLINY, INŠTRUKTOROV, KYNOLÓGIA, VETERINÁRIE.

Share2403-04-2014 23:39:18

  • Pridal: OCEAN
  • "Starší poručík"
  • Miesto: Moskva
  • Registrované: 13-10-2013
  • Pozvánky: 0
  • Správy: 2319
  • Rešpekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Pohlavie: Muž
  • Pet nicknames: Tichý oceán
  • Využité na fóre:
    18 dní 3 hodiny
  • Posledná návšteva:
    27-12-2017 20:49:07

A dokonca pred tým, ako sa riady umývali pieskom alebo mydlom na prádlo, pretože. prostriedky neboli. A teraz budeme žiť starým spôsobom?

Neváhal som. Odpoviem. ). ak piesok funguje, potom piesok.
a ďalšie. Pes sa má umývať domácim mydlom (možné pre deti) - s mydlom! DENY ROK! Takže to nebola škoda pred inými majiteľmi, pretože je to pre vás dôležité? (O tom, že pes bude zdravý - na mnohých nezáleží, je dôležité, aby majitelia, keď sa stretli s kmeňovými mužmi, vedeli, že vy ako majiteľ ste si kúpili fľašu pre psa na 1000. A vy pranie psa častejšie ako raz za týždeň. ).. Pes sa každé dva roky pranie, pravidelne, ak nie moc, silno! Znečistené. A zvyšok prania - voda! Jednoduchá voda.
A. tiež o suchu! Skvelé! Kŕmiť. premýšľaj sám o sebe, či bol tak užitočný (mlčaj o druhom) - nepoužijú ho pre ľudí? Kúpil som si krabicu viniča a to je všetko. dobre nakŕmené a vyvážené roky. hlúpy. Je len hlúpe veriť "modernému" kanónu, ktorý pochoval najsilnejšiu školu DOSAAF!

Fórum nafty

Kŕmenie nemeckého ovčiaka Ako sa kŕmiť.

  • ako
  • Nepáči sa mi
jankas 12-10-2011

Dal som svojmu bratovi šteniatka nemeckého ovčiaka. Teraz je už viac ako rok stará. A až teraz sme si uvedomili, že sme jej kŕmili zle.
Základný princíp: 1/3 mäsa alebo rýb, 1/3 obilnín a 1/3 zeleniny + iné neboli nikdy pozorované. Teraz začal variť svoje jedlo podľa tohto princípu, ale je tu veľa problémov. A dosť drahé.

Premýšľate ísť na suché jedlo. Aké suché jedlo, vhodné pre pastiera, radí?

  • ako
  • Nepáči sa mi
alibek_7 12-10-2011

  • ako
  • Nepáči sa mi
Miasola 12-10-2011

jankas
môj ovčiak ako Diamond

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 12-10-2011

aký nezmysel dobré jedlo nie je lacné! Je lacnejšie zakúpiť mäsové výlisky, varí vývar a na základe kyslkej kaše! zelenina sú spravidla penny! tak mi povedz, že lenivosť! kŕmiť samozrejme cool vec! ako plienky, ale nie vždy

  • ako
  • Nepáči sa mi
bogolubova 12-10-2011

oksanavasilenko Broths a orezávanie žilo a tuk by nemal byť umiestnený ako dobré jedlo.

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 12-10-2011

Áno, a jedlo je v pohode? Chápem, že tam je všetko vyvážené, ale nie všetky krmivá súhlasia.

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 12-10-2011

a potom nehovorím o vývaru, naozaj si kúpim mäsové obloženie. (Môžem ukázať!) Existujú chrupavky, žily a mäso atď. VŠETKO z toho, čo nenájdete v suchom jedle! a na vývaru varením pšenice + kukurice + jačmeňa + ryžového kotleta + prosa a pohánky krkov. (alebo skôr kombinácia všetkých týchto kroupov!) a poviete, že krmivo je užitočnejšie. a teraz ctíme zloženie suchých potravín? čo je tam ?! a v akom množstve. je tam mäso? Áno. pravdepodobne až päť percent. ale nie. až 15%. KUUUuLLLLLLLLL. COOL. Nemám ani jedného pastiera a veľa! a ja nie som prudký a nemám nič proti krmivu! ale vtedy ste nemali čas variť, nebol plyn, alebo bol hlúposť lenivý, potom je to pre teba pomôcť, a tak si myslím, že toto krmivo nie je dobré!

  • ako
  • Nepáči sa mi
bogolubova 12-10-2011

oksanavasilenko nehovoríme o rôznych krmivách, ale o výbere potravinového systému. Kashi nie je fyziologický pre mäsožravce.

Správne naturalka nie je kaša v bujóne (smrť pankreasu!), Ale surové mäso (surové mäsové výrobky: srdce, jazva, kuracie krky, krídla, chrbty, žalúdky, srdce, surová mäsová chrupka a mäkké kosti), mliečne výrobky,, jemne nakrájanú surovú alebo dusenú zeleninu.

Potraviny prichádzajú v rôznych vlastnostiach. Ale cena 350 gramov vysokokvalitného krmiva denne (to je norma dospelého dobermana) je CHEAPER ako dve denné dávky prírodných potravín. O osobnom čase a mzdových nákladoch na nákup, príprave a čistení som mlčal.


Príspevok bol editovanýbogolubova: 12. októbra 2011 - 23:54

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 12-10-2011

Teraz začal variť svoje jedlo podľa tohto princípu, ale je tu veľa problémov. A dosť drahé.

Prečítajte si pozorne prvú správu! drahé a lenivé! o aký druh krmiva môžeme hovoriť.

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 12-10-2011

lacné čínske jedlo, z ktorého sa nielen ohýba pankreas, ale samotný pes! nebude kupovať proplane alebo niečo také ?!

  • ako
  • Nepáči sa mi
bogolubova 12-10-2011

oksanavasilenko nechať sám sám rozhodnúť, čo kúpiť. Odborníci mu môžu poradiť.

Osobne som kŕmil psy zmiešané - jedlo a naturalka v rôznych jedlách. Správne recepty na krmivo pre psov (s fotografiami) si môžete pozrieť na linke: http://ksu-sumy.com/forum/22-32-1

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 13-10-2011

Som tiež obdivovateľom zmiešaného kŕmenia. ale stále počujem od odborníkov, že to nie je dobré! teraz neviem, kto veriť! hovoria, že z tohto žalúdka vyrábame sobam atď. ale všeobecne samozrejme pohodlné! odkaz sa neotvorí. beda

  • ako
  • Nepáči sa mi
bogolubova 13-10-2011

Môžem sa ľahko otvoriť (vonkajšia premávka).

  • ako
  • Nepáči sa mi
BangBang 13-10-2011

Podľa môjho názoru sú všetky tieto bitky bezvýznamné. Moja babičky žili vo veku 14-16 rokov, zdravšie ako zdravé na fritériách, polievkach, knedlíkoch a chlebe. A nezabudnite rozmaznávať cukor. My Pole zomrel vo veku 16 rokov - ani jej zuby nepadli. a zrak, počutie a mobilitu. Začala darovať doslova pár mesiacov pred smrťou. Tvrdiť, že pes musí jesť ako vlk - to isté mäso. dobre, koľko psa už je skrotiť? 10 000 rokov? a celý tento čas zožerie zvyšky hostiteľskej tabuľky, IMHO, zvyčajne. Rovnako ako človek, spôsob podávania veľkých opíc už nie je vhodný.
Kŕmim psov s prírodou - varím kašu s chrbtami kuracieho mäsa, jahňacieho a hovädzieho mäsa, zeleniny, ovocia. Nie je čas na varenie - Darling, Dogchau. Výsledky kŕmenia týchto veľmi lacných krmív viac ako spokojní. Je pravda, že podľa môjho názoru Darling už nie je vyrobený.

  • ako
  • Nepáči sa mi
Andromeda 13-10-2011

Chovateľ môjho šteňa, na moju otázku o kŕmení, odpovedal takto - že ak je tu príležitosť, je lepšie ponechať psa na naturalke. Toto sú jej praktické skúsenosti. Povedala, že predtým bola podporovateľom sušenia, ale dva roky ako fanúšik prírodnej. Verím jej svah, pretože ona urobila obrovský prínos k plemenu, napísala knihy a publikovala časopisy o pleme. Psy jej chovu v skvelej forme, zdravé a vždy majú nádherný vzhľad. A okrem obilnín mi odporúča, aby som z času na čas pripravoval cestoviny. Žiadna výstrižka, ako vysvetlila, je hlúpe psie mäso. Orezávajte len žily, chrupavkou. Je nevyhnutné mať občas jazvu a dennú normálnu potravinovú želatínu pre psov až do roka, najmä pre psov. Potreba vitamínov a minerálov bude vyzerať až po dodaní krvnej biochémie. Vo všeobecnosti je tu dohoda.


Príspevok bol editovanýAndromeda: 13. október 2011 - 07:16

  • ako
  • Nepáči sa mi
jankas 13-10-2011

Ďakujem všetkým za svoje názory a rady.

Potom, čo sme ich prečítali, rozhodli sme sa opustiť psa na prirodzenom jedle. Pripravíme na pár dní okamžite a pre skladovanie potravín budeme kúpiť starú pracovnú chladničku. Napriek tomu, člen rodiny, každý nazýva jej "dcérou". Ako si niektorí z vás všimli, v tejto záležitosti bolo viac lenivosti ako iné faktory.

Veľa šťastia a úspechu pre všetkých!

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 14-10-2011

Kŕmenie nemeckého ovčiaka
Znalosť nuancií, ktoré určujú bežný postoj psa k jedlu, umožňuje lepšie identifikovať najmenšie zmeny v jeho správaní a pochopiť, či sú spojené s nástupom choroby, kvalitou potravy alebo environmentálnymi vlastnosťami.

Desať prikázaní správneho kŕmenia

V roku 1985 R. Voltaire, profesor na Národnej veterinárnej škole v Alforte (Francúzsko), formuloval "desať prikázaní" správnych kŕmnych psov. Tieto desať pravidiel, ktoré sú uvedené nižšie v skrátenej forme, pomôžu majiteľom psov vyhnúť sa najbežnejším chybám pri zostavovaní stravy pre ich domácich miláčikov.

1. Dajte psovi dostatok vody

V miske pre psa by mala byť vždy čerstvá pitná voda a musí sa často meniť. Priemerná spotreba vody je 60 ml denne na kilogram hmotnosti. U laktujúcich fen a pracovných psov, ako aj v horúcom počasí množstvo spotrebovanej vody presahuje stanovenú rýchlosť.

2. Postupne presuňte psa na iný krmivo.

Prenos zvieraťa z jednej potraviny do druhej musí byť vykonaný postupne, do jedného týždňa, aby sa pes prispôsobil chuti nového jedla a jeho telo - jeho tráveniu a asimilácii. Počas tejto doby sa črevná mikroflóra bude môcť prispôsobiť, čo je pesšie ako u človeka.

3. Kŕmiť pravidelne svojho psa

Pes bude potešený, ak každý deň v určenom čase dostane rovnaké jedlo z tej istej misy, na tom istom mieste. Počet vstupov do krmiva je určený fyziologickým stavom zvieraťa, a preto musí byť podľa potreby revidovaný.

4. Ovládajte množstvo spotrebovaného krmiva.

Množstvo krmiva závisí od energetických potrieb psa a od obsahu kalórií v krmive. Jednotlivé dávky by sa mali zvážiť zakaždým, aby sa zabránilo obezite psa. Keď pes narastá, mení sa denne objem dávky.

5. Nakŕmte svojho psa vyváženým krmivom.

Bez ohľadu na to, či dáte psie domáce jedlo alebo priemyselné jedlo, musí obsahovať všetky potrebné zložky v pomere zodpovedajúcom veľkosti psa (veľké, stredné alebo malé plemeno), jeho fyziologickému stavu (udržiavanie tela, chov, športový pes), vek (šteňa, dospelý alebo starý pes) a prítomnosť určitých patologických stavov.

6. Starostlivo si vyberte krmivo pre psov.

Výber zdroja nie je jednoduchý. Najprv by ste mali dosiahnuť vyváženú stravu. Pri výbere optimálneho potravinového výrobku by sa mali riadiť troma kritériami: vek psa (šteňa, dospelý, starý alebo starý pes), úroveň jeho fyzickej alebo fyziologickej aktivity (mobilný, účasť na športových súťažiach, rodokmeň) a veľkosť (malá, stredná alebo veľká).

7. Dodržujte pravidlá kŕmenia.

Je dôležité nielen to, čo pes beží, ale aj to, ako to beží. Pri používaní priemyselne vyrábaných krmív je potrebné dodržiavať odporúčania výrobcu. Keď jedzte doma, raz a navždy zabudnite na frázy, ako je: "Pes jedá to isté ako ja," "Jedá to, čo chce," jedá len to. "A nakoniec, pamätajte, že zvyšky zo stola, rovnako ako sladkosti, cukor, koláče, čokoláda by sa nemali zahrnúť do stravy psa (v extrémnych prípadoch ju môžete dať kôrku).

8. Sledujte hygienu kŕmenia.

Priemyselné potraviny zabezpečujú dodržiavanie hygienických noriem a pri správnom používaní eliminujú riziko otravy. Otvorené konzervované potraviny, krmivá a rozmrazené krmivo by mali byť skladované na chladnom mieste, krokety - v balení a na suchom mieste. Ak pes nepletil potravu, mal by sa zlikvidovať. Miska, z ktorej pes beží, sa má denne umývať.

9. Sledujte zdravie psa.

Ako efektívna je strava a či je vhodná pre psa, môžete zistiť pozorovaním zmeny hmotnosti, kvality vlasov, povahy exkrementov, chuti do jedla a nakoniec, ako sa správa.

10. Neváhajte konzultovať s veterinárnym lekárom.

Veterinár nie je len špecialista na choroby, ale aj na kŕmenie zvierat zdravých aj chorých. Zníženie chuti do jedla alebo naopak predĺžená bulímia, strata hmotnosti alebo nadváha, hnačka alebo zápcha, rôzne ochorenia, úzkosť a všeobecne akékoľvek náhle zmeny objemu pitia a jedenia, čo môže byť prvým príznakom nástupu choroby - to všetko sa stáva príčinou závažné lekárske vyšetrenie.

Niektoré chybné predstavy v oblasti kŕmenia

Často sa majitelia psov riadia populárnymi nápadmi a nápadmi, ktoré sa ukázali ako chybné.

Raz týždenne musí pes vyhladovať hlad

Pre majiteľa je táto prax určite prospešná, ale nemá žiadny pozitívny vplyv na zdravie psa.

Hladný pes pracuje lepšie

Veľmi často sa vyskytujúca mylná predstava, hoci už dávno preukázalo, že pes potrebuje vytrvalosť (lov, pohyb v popruhu atď.), Je oveľa lepšie ho kŕmiť aspoň dve hodiny pred začiatkom práce.

Môj pes je rovnaký ako ja

Mnoho majiteľov psov, bez toho, aby to vedeli, stojí na pozíciách antropomorfizmu, t. liečiť psa ako muž. Nechápu alebo nechcú pochopiť, že pes má úplne iné nutričné ​​potreby ako naše. Človek je všežravý tvor, ale pes nie je, je to masožravý dravec, hoci jedia nielen mäso. Jej telo nie je schopné trávenie bielkovín nielen živočíšneho pôvodu, ale aj rastlín, ak sú vysoko kvalitné. Na rozdiel od nás môže pes absorbovať veľké množstvo tuku. Škrob, ako je známe, je pre človeka jedným z najdôležitejších zdrojov energie, zatiaľ čo pes je schopný jesť iba dobre varené a vo veľkom množstve, čo zodpovedá jeho fyziologickým schopnostiam. Má inú potrebu minerálov a vitamínov: napríklad, na rozdiel od dieťaťa, šteňa potrebuje veľmi málo vitamínu D, rozdiel je asi 400%!

Pes potrebuje rôznorodé krmivo

Najlepšie je podávať psa každý deň v rovnakej hodine, na rovnakom mieste, z tej istej misy s rovnakým jedlom, t.j. diametrálne odlišné od človeka. Časté zmeny v podmienkach kŕmenia a typu potravín okrem porušenia stereotypov správania, ktoré sú potrebné pre dobrú pohodu psa, sú plné narušených zažívacích procesov: črevná mikroflóra zvieraťa sa prispôsobuje určitému jedlu a prudká zmena zloženia stravy môže viesť k tvorbe veľkého množstva metabolitov v žalúdku a toxíny.

Napríklad nekvalitné mäso zvyšuje aktivitu proteolytickej mikroflóry, ktorá spôsobuje zvýšenie alkalického prostredia čriev, a teda aj výskyt plynov a rôznych hnačkových síl. Rozmanitosť v krmivách pre psov je preto povolená iba v rámci rovnakého rozsahu podobného zloženia krmív priemyselnej výroby. V každom inom prípade by sa prechod na nový typ krmív mal vykonávať postupne v priebehu týždňa.

Mäso by sa malo pridávať do priemyselných krmív

Niektorí chovatelia a majitelia psov sa obávajú, že nemôžu určiť zloženie priemyselného krmiva oko. Hoci je obvyklé písať na základe kŕmnych zložiek ("s kuracím mäsom", "hovädzím mäsom", "s jahňacím mäsom") na obale, stále pochybujú o tom, či je v produkte mäso a prinajmenšom že to nie je horšie ktorí kúpili v mäsiarni. V skutočnosti hotové suché potraviny obsahujú nielen kompletný súbor vysokokvalitných živín, ale aj prispôsobené určitým fyziologickým potrebám živočíšneho organizmu (pre rastúce psy, tehotné ženy, ktoré vedú k aktívnemu životnému štýlu) a ich veľkosti (malé, stredné a veľké plemená) preto pridávanie potravín do potravín porušuje vyváženú povahu jeho zloženia, čo poškodzuje zdravie psa.

Trávenie bielkovín zvyšuje stres obličiek

Štúdie uskutočnené raz na potkanoch spôsobili chybný názor, že konzumácia veľkého množstva bielkovín dlhodobo vedie k predčasnému starnutiu obličiek, zlyhaniu ich funkčnej aktivity a následne k ich chronickej nedostatočnosti.

V súčasnosti sa po opakovaných štúdiách vo Francúzsku av USA zistilo, že takéto vyhlásenia sú nesprávne. Močovina, ktorá sa tvorí kvôli katabolizmu bielkovín, je odstránená obličkami bez veľkého stresu a ak ich výkon klesá, je to len kvôli starobe psa alebo prítomnosti nejakého druhu ochorenia. Obmedzenie množstva bielkovín v krmivách, ktoré bolo predtým skutočne vítané, hrozí, že skutočne oslabí imunitný systém a je pre zviera nebezpečné - to je jednomyseľný názor expertov, a preto žiadne úvahy o negatívnom účinku kŕmnych bielkovín na obličky nemajú žiadny základ.

Vápnik pomáha zvýšiť uši

U niektorých plemien psov so vztlakovými ušami (vrátane nemeckého ovčiaka) vo veku 4-6 mesiacov dochádza k miernemu zaveseniu uší pri zmene mliečnych zubov. Niektorí majitelia sa v tomto prípade snažia o dodatočný úvod do stravy s vápnikom a vitamínmi a niekoľko týždňov neskôr sa toto porušenie skutočne odstráni. Ale pretože umiestnenie a tvar uší sú určené stavom tkanív chrupavky, vápnik nemá absolútne nič spoločné s tým, ale jeho prebytok môže negatívne ovplyvniť tvorbu kostného tkaniva. Neexistujú žiadne vedecky dokázané faktory vplyvu potravín na ušné súpravy.

Zelenina je bohatá na vitamíny.

Zelenina nie je hlavným zdrojom vitamínov pre psy. Naproti tomu vo vode nerozpustné vitamíny A, D, E a K sa nahromadia v tukovom tkanive zvieraťa alebo niektorých vnútorných orgánov. Vitamíny rozpustné vo vode (skupina je prítomná v potravinových produktoch živočíšneho aj rastlinného pôvodu, vitamín B1 je v suchom mlieku a zelenej fazule, v priemyselných krmivách sú všetky vitamíny potrebné pre zdravie zvieraťa a v percentách potrebných na celkovú bilanciu Dehydrovaná zelenina, ktorá je súčasťou niektorých suchých potravín, nemôže byť zdrojom vitamínov.

Vitamín D sa musí pridávať do šteniatka.

Potreba vitamínu D u šteňa je pomerne malá a je ľahko pokrytá konzumáciou správne vyváženej stravy. Ale jeho prebytok môže byť len nebezpečný pre tvorbu kostného tkaniva.

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 14-10-2011

Nemecký ovčiak Kŕmenie v rôznych fázach života

Nemecký ovčiak je po mnoho rokov najobľúbenejším plemenom v Európe. Napríklad vo Francúzsku sa každoročne rodí asi 15 000 šteňat. Obľúbenosť pastiera možno vysvetliť tým, že tento pes je univerzálny: pracujúci, športový, strážny, sprievodca alebo len dobrý priateľ. Okrem toho sa dá ľahko prispôsobiť všetkým podmienkam. Veľmi odolné, ale napriek tomu potrebujú správnu výživu. Toto plemeno je veľké (hmotnosť dospelého človeka je od 30 do 35 kg), takže nemôžete kŕmiť pastýra ako čivava.

Obdobie rastu. V čase, keď sa nemecký ovčiak stane dospelým, jeho počiatočná hmotnosť sa zvýši 80-krát. Táto fáza vývoja trvá od 15 do 18 mesiacov a vrchol masového prírastku klesá na štvrtý mesiac života. V ideálnom prípade by šteniatko o šesť mesiacov nemalo vážiť viac ako 60% svojej hmotnosti pre dospelých.

Nadmerne vysokokalorické potraviny zvyšujú hmotnosť šteniatka a sú hlavnou príčinou obezity. Pod vplyvom nadmernej hmotnosti sú kĺby a kosti končatín nesprávne. U šteniatok, ktoré sú geneticky predisponované k ochoreniam kĺbov (napríklad k dysplázii bedrového kĺbu), sa zvyšuje možnosť ich výskytu.

Pre harmonický vývoj šteňa je potrebné znížiť obsah kalórií v krmive kvôli zníženému obsahu tuku, čo nepríde príliš veľa na obmedzenie dennej diéty z hľadiska objemu. (Súčasne je úroveň proteínov v strave stále pomerne vysoká. V súčasnosti je vedecky dokázané, že nadbytok proteínov nepriaznivo neovplyvňuje tvorbu kostry.

Minerálne doplnky s vysokým obsahom vápnika sa neodporúčajú, pretože prebytok vápnika vedie k narušeniu tvorby kostí u šteniatok veľkého plemena: 2-3 čajové lyžičky uhličitanu vápenatého dodávané denne do vyváženého krmiva môžu viesť k nezvratným účinkom.

Pes pre dospelých. Náklady na energie nemeckého pastiera sú pomerne veľké kvôli svojej veľkosti a mobilite. Tieto potreby sa dramaticky líšia v závislosti od podmienok zadržania, takže pastier musí spotrebovať príslušné množstvo krmiva. Takže domáci pes trávia viac energie na udržiavanie telesnej teploty a koniec koncov nemeckí pastieri najčastejšie trávia čas vonku: strážia, chránia, sledujú votrelca atď.

Čím je väčší objem potravín, tým horšie je trávený a stolica sa stáva viac tekutinou. Aby nemecký ovčiak získal kalórie, ktoré potrebuje, a nie preťažiť žalúdok, potrebuje jedlo s vysokým stupňom stráviteľnosti (viac ako 85%). Na zníženie množstva spotrebovaného krmiva sa odporúča rozdeliť dennú dávku na dve časti.

Pomer hmotnosti gastrointestinálneho traktu a telesnej hmotnosti u dospelých psov nemeckého ovčiaka je takmer dvojnásobne nižší ako u psov malých plemien. To opäť potvrdzuje relatívne nízku schopnosť tohto plemena na trávenie.

Žalúdok psa sa môže veľmi líšiť v objeme: od 0,5 litra v pokojnom stave až po 7 litrov po jedle. Táto funkcia vedie k inverzii žalúdka, ktorá je často smrteľná. Táto choroba sa vyskytuje u nemeckých ovčiakov 4 krát častejšie ako u iných plemien. Je známe, že riziko krútenia žalúdka sa zvyšuje s vekom a tiež závisí od hmotnosti psa. Predbežnou opatrnosťou je zabrániť tomu, aby pes pite príliš rýchlo.

Obdobie starnutia. Nemeckí pastieri zriedka žijú až 12 rokov. Preto od 6 rokov by výživa mala pomôcť predchádzať problémom spojeným s procesom starnutia. V tomto veku sú bunky tela čoraz viac vystavené deštrukcii voľných radikálov. Účinok týchto agresívnych molekúl je súčasťou procesu starnutia. Aby sa zabránilo predčasnému starnutiu a neutralizácii voľných radikálov, odporúča sa používať potraviny s vysokým obsahom vitamínov E a C, ktoré sú prírodnými antioxidantmi.

Prvým znakom starnutia je často zmena správania sa zvieraťa. Zníženie fyzickej aktivity vedie k zníženiu črevnej dynamiky. Preto sa obsah vlákniny v krmive pre starnúce zvieratá zámerne zvyšuje. Také tzv. "Ľahké" potraviny, obohatené vláknom, ale obsahujúce znížené množstvo tuku, by sa mali používať pri podávaní iba obéznych psov. Takáto strava môže poškodiť psy, ktoré ťažko ťažia.

Väčšina psov tohto veku má zníženú chuť do jedla, takže kvalita kŕmnych zložiek sa musí zlepšiť. Je potrebné vybrať vysoko stráviteľné jedlo so všetkými potrebnými látkami: bielkoviny, tuky, vitamíny, mikroelementy.

Koža nemeckého ovčiaka sa vyznačuje aktívnou sekréciou mazových žliaz. Na plášti sa objavujú váhy, ktoré môžu viesť k ochoreniam kože. Aby sa srst udržala v dobrom stave, krmivo musí obsahovať esenciálne mastné kyseliny, ktoré obvykle syntetizuje telo psa. Ich preferovanými zdrojmi sú sójový olej a borákový olej. Na konci obdobia rastu (progresívne sa degraduje filtračná kapacita obličiek, aj keď viditeľné klinické príznaky sa objavia len v starobe) Množstvo bielkovín v krmive nie je spojené s výskytom príznakov renálneho zlyhania, ale potraviny bohaté na bielkoviny môžu mať priaznivý vplyv na zdravie a dlhovekosť Keďže zviera nemá klinické príznaky zlyhania obličiek, neodporúča sa prejsť na ľahké jedlo, aby sa spomalil egradatsiyu obličiek činnosť, sa obsah fosforu v potrave by sa mal znížiť zo 6 rokov.

závery:
1. Aby sa zabránilo chorobám kĺbov, je potrebné sledovať tempo rastu šteniatka nemeckého ovčiaka. Potraviny s nízkym obsahom tuku môžu pomôcť zabrániť prírastku hmotnosti
2. Použitie doplnkov vápnika bez odporúčania veterinárneho lekára môže viesť k nezvratným patologiám. Je potrebné vylúčiť takéto prísady, ak pes podáva vyvážené krmivo.
3. Tráviaci schopnosť dospelých nemeckých pastierov je relatívne nízka, preto sa má predísť zbytočnému namáhaniu žalúdka, je lepšie dať mu ľahko stráviteľné a koncentrované jedlo. Takéto jedlo pomôže zabrániť otáčaniu žalúdka.
4. Je možné zabrániť predčasnému starnutiu pridaním prírodných antioxidantov (vitamínov E a C) do krmív a znížiť obsah fosforu.
5. Počnúc vekom 6 rokov sa veľké plemená psov stanú citlivejšie na vonkajšie prostredie. Na zachovanie zdravia potrebujú nemeckí pastieri chutný, vyvážený krmivo, ktoré pozostáva z vysoko kvalitných zložiek: mliečne bielkoviny, prášok z vajec, rybia múčka, borákový olej, stopové prvky v ľahko stráviteľných formách. Táto výživa a pravidelná veterinárna prehliadka maximalizujú život vášho domáceho maznáčika.

Preložený vo francúzštine od Alexandra Kulikovského, časopis "priateľ", 1999

  • ako
  • Nepáči sa mi
Guest_oksanavasilenko_ * 14-10-2011

ale vo všeobecnosti príďte k nám na Temko GERMAN SHEPHERS, tam nájdete odpovede na všetky otázky. Neváhajte klásť otázky a odpovedajú vás vedúci chovatelia psov http: //diesel.elcat. c. štart = 1420


Príspevok bol editedoksanavasilenko: 14. októbra 2011 - 23:29